Szatmári pálinka és szekszárdi bor, szatmárcsekei kötött-tészta leves, málékásás töltöttkáposzta, karcagi birkapörkölt és hortobágyi szürkemarha gulyás! De lesz itt füstölt kolbász, szalonna és tarpai lekvár, mely ízes-édes, mint a nektár.
A vásárfiában a jófajta csipkét, kunhímzést, tűzzománcot, bőrdíszművet, fafaragást és gyöngyfűzést kínálják, de a tákosi asszonyok a beregi keresztszemes hímzést is megtanítják. Nézzék meg a csepeli kiemelt értéket, a magasröptű hófehér keringő galambot.
A jó hangulatnak gazdája a helyi tehetségek, népművészek mellett a karcagi, nagykunsági népművészek és a Pipás népzenei együttes bandája.
PROGRAM
Népi ízek kóstolója, népművészek, kézművesek bemutatója (10:00-17:00)
Színpadi produkciók (11:00-17:00)
Fővédnök: Dr. Fazekas Sándor miniszter